Sommerstua

 

 

 

Sommerstua ligger på selve gårdstunet ca 25 m fra sjøkanten. Huset er fra første halvdel av 1700-tallet, og trolig det eldste huset på Korssjøen. Første etasje inneholder Stue/oppholdsrom med peisovn og TV (Viasat Gull, dvs. "full pakke" med "alle" kanaler"), bislag/vindfang, bad m/WC og dusj (nytt i 2006).

Badet er stort, fliselagt og moderne, med eget dusjavlukke og WC. I bislaget er det et separat WC-rom og inngang til kjøkkenet, som utgjør hele Eldhuset. Eldhuset har enkel møblering med spisebord m/benk og pinnestoler, åpen peis. Til nød kan 12 personer få plass. Her er det også komplett kjøkken med fireplaters komfyr, oppvaskmaskin, micro og kaffetrakter.

Det er tre rom på loftet. Eldhusloftet (over Eldhuset) har 6 senger, Sommerstuloftet har fire senger, pluss et lite kammers med to senger. Det er dyner/tepper til 12, men laken, dynetrekk og putevar må medbringes. Stua har malt panel, ellers er alle vegger av massivt tømmer uten tilleggsisolering. Trappa til loftet er bratt og smal.

Kvelden før Rørosmartnan åpner (alltid nest siste tirsdag i februar) overnatter det ca 30 personer i Sommerstua, og ti hester på stallen.   DA er det virkelig stinn brakke.

Sommerstid følger det vanligvis med en båt (uten motor) i leieprisen, men dette gjelder ikke for nedsatte "restplasspriser" 

Badstua, som ligger ved båthavna, kan brukes av gjestene på gården - vedfyrt. 

Ukespris skoleferier: 6000,- Helg: 4000,-
Lavsesong: be om tilbud